• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Dávejme si navzájem radost

    Text: Jitka Štichauerová

    AGE 1 / 2018

    Helena Kohoutová, majitelka firmy Magic Helena, je výrazná žena svým zjevem i chováním. Energická podnikatelka, která má mimořádný smysl pro odhad v oblasti oblékání. Podívá se na vás zkušeným okem a přesně zaměří vaši velikost, ale zároveň zjistí i to, která barva vám sluší a kterou byste raději měli vynechat. Od té doby, co se známe, dávám si pozor na to, co si obléknu.

    Není to nezbytné, ale je příjemné být si jistá, že tohle, co mám teď na sobě, by mi Helena určitě schválila. Nejde o módní trendy. Člověk nemusí hned podlehnout tomu, co se právě nosí. Jde spíš o to, obléknout si správně to, co se k situaci nebo příležitosti, která nás čeká, hodí. A Helena je v tomhle ohledu dobrá učitelka. Známe se už poměrně dlouhou dobu, a tak jsem jakési „základní instinkty“ módního chování získala nenuceně pozorováním jejích podnikatelských záměrů. Pořádá školení image pro firmy, kde se věnuje dámskému i pánskému odívání, a mnohdy jsou právě pánové ve vedení firem překvapeni, kolik toho o základní módní etiketě sami dosud nevěděli.

    Nezáleží na věku, ale na tom, jak se cítíme

    Helena je člověk s obrovskou invencí, a pokud ji osloví nějaká zajímavá akce, vrhá se cílevědomě a s úžasnou energií do jejího naplňování. Práce ji baví, proto nechce, aby byla jednotvárná, a tak překonává další výzvy, které si často sama hledá.

    Věnuje se svým zákazníkům trochu jinak, než to bývá zvykem v běžných obchodech. Proto se k ní spousta jejích klientů ráda vrací a většinou přivádějí i další členy rodiny. Některým ženám pomáhá obnovovat sebevědomí. Ukazuje jim, že není třeba mít postavu jako modelka, ale že se přesto mohou obléknout zajímavě a slušivě. Nezáleží na věku, ale na tom, jak se cítíme. To je její krédo. Někdy si říkám, že funguje lépe než psychoterapeut. Proč bychom se měly my ženy oblékat do tmavých a nevýrazných oděvů, když se rozzáříme v něčem úplně jiném?

    Život je nádherný v každém věku. Tuhle myšlenku dokazuje Helena ve svém oboru často spoustě svých klientů. Motto, které má v záhlaví i časopis AGE. Čím je člověk starší, tím víc vnímá, že je to právě tak, i když se nám někdy může zdát, že se nic nedaří. Všechna naše trápení, kterými procházíme, k životu patří. Někdy si za ně můžeme sami, jindy nám je do cesty vloží někdo, od koho bychom to třeba ani nečekali. Ale zvládnout je, to je přesně ta nutnost, abychom se naopak mohli radovat z dalších věcí, které se nám povedou. Víra, že budou dny zase lepší, nás přece drží při životě. Tu víru bychom neměli nikdy ztrácet a měli bychom se sami snažit o to, aby náš život obsahoval stále co nejvíc radostných okamžiků.

    Touhle filozofií se Helena řídí na svých akcích, v dárkových zážitkových „Proměnách“ nebo na přehlídkách starších modelek. Nedávno jsme si s Helenou povídaly o dalších možnostech jejího salonu, charitativních akcích, módních přehlídkách pro firmy nebo školeních pro business casual dress code. Kromě práce přišla řeč i na děti. Na ty naše, které jsou sice už velké, ale stále zasluhují pozornost, ale i na ty malé, které dorůstají našim mladším známým. Žijeme překotným tempem. Svět se řítí ve své technické dokonalosti rychle dopředu. O to víc si uvědomujeme, že k životu je potřeba naučit tu současnou dětskou generaci, aby věděla, co je láska, ohleduplnost, soucit, něžnost nebo touha pomáhat slabším.

    To všechno je i myšlenkou soutěže Srdce s láskou darované. Proto se vlastně od začátku stala firma Magic Helena také jejím partnerem. Nabídla „Den pro sebe“ jako odměnu ženám, které vítězné týmy jako učitelky nebo vychovatelky vedou. V letošním ročníku chce firma Magic Helena udělat také něco pro ostatní firmy, které této soutěži pomáhají.

    V tomto roce dává firma Magic Helena dárek všem partnerům soutěže Srdce s láskou darované

    Srdce firmy Magic Helena se otevře všem partnerům, kteří se podílejí na tomto skvělém projektu. Nabízí zdarma svou poradnu vhodně zvoleného oblečení pro typ postavy, určení barevné typologie a skladebnosti šatníku včetně doplňků. Její nabídka platí pro ženy i muže a managementy firem ji mohou předat všem svým zaměstnancům. Zadejte si svůj termín předem telefonicky, aby se vám Magic Helena mohla plně věnovat a aby byl pro vás čas takto strávený užitečným a příjemným zážitkem. Radost na obou stranách je přece cílem každého dárku věnovaného z lásky.

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 1 / 2018 na straně 34-35.