• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Centropen nejsou jen „lihovky“. A děti jsou v centru jeho zájmu

    Text: Centropen

    Foto: archiv Centropenu a Antecomu

    AGE 5 / 2023

    Na slavnostním setkání vítězů 9. ročníku Srdce s láskou darovaného „zasedaly" pastelky od Centropenu spolu s časopisem AGE v každé poslanecké lavici

    Jestli je nějaký český výrobce psacích a kreslicích potřeb mezi spotřebiteli notoricky znám, je to Centropen. Původně malá dílna se základnou v jihočeských Dačicích se od svého vzniku v roce 1940 rozrostla ve výkonnou továrnu s bezmála čtyřmi stovkami zaměstnanců a velmi úspěšně expandovala do více než padesátky zemí světa. Denně tu vyrobí milion nejrůznějších produktů.

    V sortimentu nabízí 150 položek, které jsou kancelářské, dílenské, školní, kreativní či umělecké. Velmi spolehlivě tak uspokojují běžnou poptávku po psacích potřebách, ale navíc i kutily a hobby umělce. Maximální pozornost přitom věnují dětskému sortimentu. „Intenzivně jsme komunikovali s pediatry a odborníky v oblasti dětské motoriky a zdravého rozvoje, abychom vyladili tvar psacího pera pro správný úchop a optimální nácvik psaní,“ přibližuje Martin Žahourek vznik dnes již legendárního psacího pera Tornado s tím, že stejně zodpovědně přistupují ke každému výrobku, protože svůj úspěch staví na poctivé kvalitě, za kterou si stojí.

    Ředitel tuzemského prodeje Centropenu Pavel Kaupa ml. předává ve sněmovně odměny jednomu z oceněných týmů

    V Centropenu jsou srdcaři

    Poslední roky vyžadují ještě další přístup, a to ten ekologický. V Centropenu se do středu zájmu dostaly například permanentní popisovače na alkoholové bázi, a to právě proto, že jsou „lihovky. Tak zákazníci lidově nazývají tento letitý bestseller, který dominuje téměř každému českému papírnictví. Ročně jich Centropen z výrobních linek vypustí desítky milionů kusů.

    V jubilejním 10. ročníku odmění Centropen pastelkami všechny účastníky.

    „Vyřešili jsme mnoho technologických překážek s rozdílným chováním recyklátu a podařilo se nám vytvořit výrobek, u kterého dlouholetý spotřebitel ani nepozná, že je jiný. A nepozná to ani jeho peněženka, protože cena výrobku zůstala zachována,“ poznamenává ředitel k vývoji permanentů vyrobených s obsahem recyklovaných plastů s tím, že vždy myslí na zákazníka.

    O tom, že mají ve firmě srdce na pravém místě, svědčí i podpora celostátního projektu Srdce s láskou darované. V jubilejním 10. ročníku odmění Centropen pastelkami všechny účastníky.

    Zdroj: Centropen

    Foto: archiv Centropenu a Antecomu

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 5 / 2023 na straně 17.