• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Den pro mne s Magickou Helenou

    Text: Ivona Krčilová

    Foto: Magic Helena

    AGE 6 / 2016

    Na vyhlášení vítězů soutěže Srdce s láskou darované v dubnu v Poslanecké sněmovně jsme dostali s dětmi hodně dárků. Jedním z nich byl poukaz s nápisem Den pro sebe určený pouze pro mne jako pro vedoucí soutěžního kolektivu. Helena Kohoutová, majitelka salonu Magic Helena, ve sněmovně říkala, že nás ten den bude hýčkat. Ovšem netušila jsem, že ten den bude opravdu tak nádherný.

    Měli jsme slíbeno, že nás vezme „do práce“ kadeřnice, kosmetička a vizážistka. Proto jsem si celé léto nechávala narůst vlasy, aby bylo více možností se mnou něco udělat. Až koncem srpna jsem se s manželem i syny vydala směr Praha s velkým očekáváním. Proměna trvala sedm hodin a já se za tu dobu neměla čas ani minutu nudit!

    Seznámila jsem se postupně se čtyřmi bezvadnými dámami a byla jsem jako v jiném světě. Přivítala mě sama Helena Kohoutová alias Magic Helena ‒ moc milá paní, hned jsem věděla, že jsem v dobrých rukách. Kadeřnice Markéta ze salonu Twins vyrobila na mé hlavě tak krásný a praktický účes, že se ještě dnes podivuji, jak se mi vlasy oživily a vypadají pořád skvěle. Stačí si jen umýt hlavu, nechat uschnout a je to fajn ‒ co by si každá z nás přála víc? Kosmetička Anička byla také moc šikovná, líčily jsme se souběžně, takže mě učila, jak na to. Když jsem si udělala kolem očí „monokly“, nevěřila jsem, že se z toho nakonec vyklube hezké kouřové líčení. A nakonec jsem se vrátila k paní Heleně a její kolegyni, které se mi víc než hodinu věnovaly a zkoušely mi různé oblečení. Kdo mě zná, ví, že to se mnou není lehké, protože já a převlékání, to k sobě nejde! Musím však uznat, že v salonu Magic Helena mě to nakonec moc bavilo. Senzační chvíle!

    A co jsem si z celého Dne pro sebe hlavně vzala, kromě toho, že jsem většinu věcí dělala špatně? Určitě zůstanu u účesu a barvy od paní Markéty ‒ nikdy bych nevěřila, že ke mně bude tak ladit! Při líčení nestačí jen linky, i řasenka je nenápadně potřeba. A v oblékání jsem udělala velkou změnu. Je pravda, co říkaly dámy, musím do barev, černá není to pravé. Kromě oblečení, které mám od nich ze salonu, už v mém šatníku přibyly i jiné barevné kousky.

    Největšího ocenění se mi dostalo od dětí ve škole, které za mnou běhaly, jak je to krááásnééé a hustééé. A ocenili to i kolegové včetně pana ředitele, který mi na závěr pochvaly ukázal palec nahoru.

    Ještě jednou moc děkuji a již začínáme pracovat na novém srdíčku. Třeba se zase uvidíme...

    Ivona Krčilová

    je učitelkou na Základní škole Hálkova v Humpolci a také vedoucí jednoho z vítězných týmů v loňském ročníku celorepublikové soutěže Srdce s láskou darované

     

     

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 6 / 2016 na straně 40-41.