• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • O dárcích

    Text: Jana Jenšíková

    AGE 6 / 2017

    Možná vám budu připadat málo světová, ale občas mám pocit, že bychom se bez některých zahraničních výdobytků mohli obejít. Tak třeba Černý pátek – Black Friday. Přišel k nám z USA, kde se ten den po Dni díkuvzdání konají obrovské slevové akce, na nichž se o pár markantně zlevněných kousků zákazníci prý i poperou. Při běhu k regálům totiž skutečně záleží na tom, kdo je rychlejší a silnější.

    Letošní český Černý pátek už byl nejspíš skoro světový. Alespoň při pohledu na ucpané vjezdy do nákupního megacentra na pražském Chodově, kterých jsme si nemohli nevšimnout při cestě z práce domů. První předvánoční nákupní šílenství prý zakončí Kybernetické pondělí, ale já tomu nevěřím, bude určitě trvat až do Božího hodu – a po Vánocích nanovo, až začnou výprodeje.

    Ty nejcennější dárky ale v obchodech nekoupíme, i kdybychom je chtěli přeplatit. Jeden takový nám darovaly děti ze Základní školy Jižní v Praze 4, které s námi v květnu byly v Poslanecké sněmovně jako jedni z vítězů uplynulého ročníku soutěže Srdce s láskou darované. Je to útlá knížečka seskládaná z popsaných linkovaných papírů. Dovolte, abychom se s vámi o radost z rozbalování podělili.

    Milý realizační týme,

    chtěla bych vám poděkovat za práci a že jste nás dali na 1. místo. Jsem ráda, že ta soutěž Srdce s láskou darované existuje. A taky jsem ráda, že jsem potkala Martina Dejdara a Petra Vacka. Mám vás moc ráda…

    Adéla Čečetková

    Mockrát vám děkuji, že jste vymysleli tuto skvělou soutěž Srdce s láskou darované, která udělala radost nejen nám, ale i těm, kterým jsme darovali pomůcku k jejich těžkému životu…

    Nikola Sedláčková

    Ve Sněmovně to bylo super. Moderátoři pan Dejdar s panem Vackem byli vtipní a skvělí! A jsem moc ráda, že jsme pomohli nevidomým.

    Nikola Bělohlávková

    Milý realizační týme,

    líbí se mi Srdce s láskou darované. Přemýšlíme, komu dát srdce příště. Je to moc moc moc příjemná soutěž. Líbí se mi na ní, že myslíme na druhé, kteří to potřebují. Jste moc moc hodní, že myslíte na druhé.

    Filip Koblížek

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 6 / 2017 na straně 5.