• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • O radosti z darování

    Text: Jana Jenšíková

    AGE 1 / 2018

    Jednoho dne ráno zvoní mobil. Volá výherkyně našeho valentýnského klání o čokoládové pralinky na Facebooku Srdce s láskou a zároveň maminka jednoho ze sedmáků, kteří se letos se svým Srdcem do projektu přihlásili. „Dobrý den, dovolala jsem se do Srdce s láskou darovaného? Chtěla bych vám moc poděkovat za tu skvělou soutěž, kterou pro děti děláte. Díky ní jsme našeho syna měli možnost pozorovat novou optikou. Je úžasné, jak se se spolužáky do Srdce pro paní učitelku vrhli, jakou radost měli, že jí udělali radost, a s jakým zaujetím si s námi syn doma prohlížel další práce na vašem webu. Ráda bych vám poděkovala i za čokoládové překvapení, které jsem u vás na Facebooku vyhrála, přála bych si však, abyste ho poslali všem jeho spolužákům, tedy celé 7. B. Aby se dostalo na každého, další pralinky jim ráda dokoupím,“ zněl příjemný ženský hlas. V době, kdy čtete tyto řádky, už balíček určitě doputoval k sedmákům a po pralinkách se nejspíš zaprášilo…

    „No, jestli já dožiju konce hlasování, to teda nevím,“ napsala nám jedna paní učitelka. „U nás se do Srdce s láskou podařilo zbláznit skoro celé město. Hlasují děti, školy, rodiče, jejich známí. Spojili jsme se s těmi, kdo hlasují o Rákosníčkovo hřiště, oni dají hlasy nám, my jim. Děti to neuvěřitelně chytlo a příští rok se do projektů zapojí určitě víc škol.“

    Za všechny jen tyto dva malé příběhy, které naše Srdce aktuálně provázejí, ve skutečnosti jich bude mnohonásobně víc. Vždyť za necelé tři týdny vykázaly podle statistiky Google Analytics weby projektu přes 80 tisíc návštěv ze 77 zemí světa, i když pochopitelně přes 90 procent je z České republiky. Můžeme pozorovat, kolik lidí si ten který den „listuje“ galerií všech 211 prací na www.srdceslaskou.cz – a jsou to stovky, mnohdy i tisíce.

    Novinkou letošního ročníku je totiž propojení společného projektu časopisu AGE a soutěže SRDCE S LÁSKOU DAROVANÉ nejen s tradičními weby, ale nově i se sociálními sítěmi prostřednictvím facebook.com/srdceslaskou. Díky této inovaci se podařilo nastartovat nejen dialog s pedagogy, kteří přihlásili práce svých dětí, ale i s některými rodiči a fanoušky. A další novinkou je, že se do soutěže přihlásily i české školy ze zahraničí.

    Hlasovací šílenství bude trvat až do půlnoci 15. března, kdy bude okamžitě známý vítěz hlasovací soutěže, kterého pozveme na slavnostní setkání do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Na webu www.srdceslaskou.cz je totiž tabulka průběžných výsledků, která se mění podle počtu aktuálně přijatých hlasů.

    Hlavní vítěze obou kategorií i ty, kteří získají zvláštní ceny, však určí porota, která v tyto dny usilovně hodnotí. A tak se už těšíme, až se na jaře s více než stovkou z vás ve sněmovně sejdeme.

    Do té doby vám přejeme týdny plné radosti z darování. Někdy stačí věnovat druhým „jen“ úsměv a dobré slovo.

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 1 / 2018 na straně 5.