• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Srdce pro statečné babičky z Arcusu

    Text: ZŠ a MŠ Libouchec

    Foto: archiv ZŠ a MŠ Libouchec

    AGE 2 - 3 / 2020

    Zvláštní cena předsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v 6. ročníku Srdce s láskou darované

    ZŠ a MŠ Libouchec

    Zpěváčci školního sboru (18 dětí) pod vedením paní učitelky Libuše Krupičkové a Markéty Backertové

    „Když tě život srazí na zem, otoč se na záda a dívej se na hvězdy.“

    Doreen Virtue, americká spisovatelka

    Dámy z ústeckého Hobby klubu sdružení Arcus* („bábušky“, jak jim děti říkají) život na zem srazil v podobě zákeřné nemoci.

    Ale nevzdaly to, bojují, užívají života, pomáhají a předávají lásku druhým. A svou nezlomnou vůlí žít plnohodnotný život inspirují a učí nás „dívat se spolu s nimi na hvězdy“.

    A právě těmto bojovnicím jsme letos s láskou věnovali svá srdíčka (nejen perníková).

    S členkami arcusáckého Hobby klubu kamarádíme již dlouho. Když jsme začínali zpívat s naším školním sborem, často jsme vystupovali o Vánocích na trzích, v kostele… a „bábušky“ napadlo uplést nám slušivé kulíšky a šály, aby nám na vystoupeních nebyla zima. Tak vznikl název sboru „V kulichu“, a kdykoli v zimě zpíváme, hřejí nás nejen kulíšky, ale i vědomí, že na nás někdo myslel. Společně tvoříme ve vánočních dílničkách a setkáváme se na našich vystoupeních.

    K letošním Vánocům jsme si nadělili srdíčkovou akci:

    S Kulíšky jsme uspořádali pro členky Hobby klubu vánoční koncert, který jsme uvedli hymnou Srdce (známe ji dobře z předchozího ročníku J), předali babičkám perníková srdce, společně jsme tvořili dárečky a přání s poselstvím dobré nálady a ty jsme potom rozdávali náhodným kolemjdoucím na vánočních trzích v Ústí nad Labem.

    Bylo krásné pozorovat, jak si děti bez okolků „adoptovaly“ každé svou „bábušku“, po cestě městem ji opatrovaly a užívaly si společnou radost při předávání dárků lidem. Podařilo se jim vykouzlit úsměvy ve tvářích obdarovaných a předat poselství naděje a dobré nálady.

    Své srdce s láskou jsme tak k Vánocům darovali, ale také dostali všichni v podobě nádherných společně prožitých chvil.

    Pevně věříme, že poselství předávat nezištně lásku a radost druhým inspirovalo obdarované a poputuje dál…

    Zvedněte hlavu, vidíte? Nebe je plné hvězd!

    Arcus je spolek onkologických pacientů, jejich rodinných příslušníků a přátel z Ústí nad Labem a širokého okolí. Nemocným pomáhá vyjít z izolace a najít nový úhel pohledu na svět a opětovně se zapojit do plnohodnotného života. Jeho odnoží je Hobby klub, v němž se scházejí tvořivé dámy, které svými výrobky dělají radost jiným. Naposledy např. našily a vyšily návleky na ruce pro pacienty Oddělení následné péče v Ryjicích.

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 2 - 3 / 2020 na straně 38-39.