• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Srdce pro mé nejdražší

    Text: Veronika Růžičková

    Foto: archiv MŠ Chaberáček

    AGE 3 - 4 / 2021

    3. místo kategorie MŠ + 1. a 2. ročníky ZŠ

    MŠ Chaberáček, Praha 8–Dolní Chabry

    Chaberáčci (30 dětí) pod vedením paní učitelky Veroniky Růžičkové

     

    Jsme malinká trojtřídní mateřská škola v Praze, kterou navštěvují samé šikovné a veselé děti…

    Společně s dětmi jsme se v tomto náročném období rozhodli rozdávat radost a obdarovat někoho, kdo je pro nás důležitý a vzácný. Ať už je to maminka s tatínkem, babička, dědeček, sourozenec, kamarád anebo jen někdo, kdo si zaslouží potěšit. Povídali jsme si o tom, proč je v životě důležitá láska a komu bychom naše výrobky darovali a udělali radost.

    Na počátku vznikl nápad vytvořit něco neobvyklého, a tak jsme se pustili do vytváření odlitků našich dlaní s drobnými srdíčky, které symbolizují rozdávanou lásku a radost.

    Odlitky jsme před vymalováním zabalili do potravinové fólie, a tak děti mohly pečlivě vymalovat pouze srdíčko bez strachu, že bude barva všude kolem. Na dřevěnou destičku jsme pomocí šablonky vytvořili negativní otisk začátečního písmena křestního jména dítěte. Výrobek je opatřen dírkou sloužící k zavěšení na zeď. Stačí jen zvednout oči a budete vědět, že na vás někdo myslí.

    Nejprve nás bylo pouze několik dětí z Modré třídy, postupně se však zapojovalo více a více dětí spolu s učitelkami z ostatních tříd (Žluté a Zelené). Vytvořili jsme tedy mnohem více radosti k rozdání, než bylo zamýšleno. Během několika měsíců se zapojila téměř celá školka. Nevejdeme se tudíž do kapacity třiceti soutěžních prací, ale jsme rádi, že se s vámi můžeme podělit o naše výtvory. Do tvoření jsme se pustili především s tím, že nás vyrábění jednoduše baví.

    Naše práce jsme nafotili, pečlivě zabalili a obdarovali jimi v období vánočních svátků ty, kteří jsou našim srdcím nejdražší. Však na dárky není vhodnějšího času, nežli jsou Vánoce, svátky míru, klidu, pohody, štěstí a lásky…

    S poděkováním za všechny holčičky, kluky a učitelky z MŠ Chaberáček

    Veronika Růžičková

    Foto: archiv MŠ Chaberáček

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 3 - 4 / 2021 na straně 24-25.