• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • O jednom konci a jednom začátku

    AGE 5 / 2021

    Když jsme před téměř osmi lety začali s jednatelem společnosti Optys Honzou Víchou poprvé uvažovat o Srdci s láskou darovaném, vůbec jsme netušili, co vše se tím dá do pohybu a na jak dlouhou cestu se Srdcem, a tedy i s vámi, svážeme svoje bytí. Ani ve snu jsme si tehdy nedokázali představit, kolik desetitisíců malých i velkých dobrých duší to dá dohromady, jak úžasné projekty se narodí a jakou lavinu kladných emocí a radosti na sebe navážou.

    Sedm let jsme společně dláždili Srdci s láskou darovanému cestu. A těšili se ze všech těch nádherných okamžiků a setkání, z toho, že se rodina srdcařů rozrůstá.

    V životě sedmý rok často přináší změnu. Stalo se tak i v našem případě. Honza Vícha završil jednu kapitolu svého života, rozhodl se firmu prodat a naplno si užívat rodiny a koníčků. A tak naše vydavatelství Antecom zůstalo na chvíli na té cestě samo. Samo?

    Ne, osamoceni jsme nezůstali. Najednou k nám přicházela znamení, že je tu přece rodina Srdce a všichni srdcaři. A i když jsme měli na chvíli obrazně řečeno srdce až v krku a pod nohama ne zcela pevnou zem, neopustili jsme myšlenku v Srdci pokračovat. Znovu se ukázalo, že zákon zachování energie funguje, a co dáváte, to taky dostanete. Jako hlavní partner se k našemu projektu připojilo Ministerstvo práce a sociálních věcí. A kdo převzal pomyslnou štafetu od Optysu?

    Osud tomu chtěl, že máme parťáka, kterého jsme si po svém boku představovali. Je jím česká rodinná firma s více než dvousetletou tradicí a nádherným kreativním sortimentem – KOH-I-NOOR HARDTMUTH. Spolu s ní vám nyní přinášíme dárek v podobě 8. ročníku Srdce s láskou darovaného. V pečlivě zabaleném balíčku s mašlí najdete „svůj“ tradiční projekt, na který už se těšíte, ale také mnohá překvapení a novinky. Věříme, že vás bude opět bavit a získáte při něm krásné a nezapomenutelné zážitky. A že se nám opět všem společně podaří rozdat spoustu radosti a dobra.

    Přejme si, aby už tento školní rok proběhl ve školních lavicích a abychom se v jeho závěru mohli s některými z vás potkat na slavnostním vyhlášení vítězů Srdce s láskou darovaného v Poslanecké sněmovně. Prostě, abychom mohli volně dýchat.

    Jana Jenšíková,

    šéfredaktorka, jednatelka společnosti ANTECOM

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 5 / 2021 na straně 5.