• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Milí srdcaři, jděte znovu do toho!

    Text: Radek Vondráček

    Foto: archiv PS PČR

    AGE 5 / 2021

    Když se ohlédnu za rokem 2021, i jako velký optimista musím uznat, že byl pro nás pro všechny obzvlášť složitý. Pandemie, tornádo, povodně… Jako by příroda zkoušela, co ještě člověk vydrží. Na druhou stranu všechny tyto těžkosti vyvažovala všeobecná solidarita a vůle pomoci. Vezměte si, kolik pozitivní energie bylo dohromady předáno. Ať už ve formě fyzické, finanční nebo psychické podpory. Lidé neváhali obětovat pro druhé svůj drahocenný čas, svoje pohodlí, peníze, někdy dokonce riskovali vlastní zdraví. Nebyli lhostejní, nezavírali oči.

    Součástí této energie byla i srdce, která s láskou darovaly děti prostřednictvím stejnojmenné soutěže. Už čtvrtým rokem jsem měl možnost usednout v porotě, dokonce jsem několika vítězným třídám osobně pogratuloval. Jednotlivé práce jsem si pečlivě prohlédl a pročetl doprovodné příběhy. Opět jsem se utvrdil v tom, že soutěž má smysl a přináší radost nejen obdarovaným, ale i soutěžním týmům. A protože se zanedlouho rozběhne 8. ročník, rád bych vzkázal holkám a klukům z mateřských, základních i uměleckých škol, z družin, z dětských domovů, mateřských center apod., a také jejich učitelkám i učitelům, družinářkám i družinářům, pečovatelkám i pečovatelům, aby do toho šli. Pokud přesto váháte, sepsal jsem pro vás malou motivaci a věřím, že vás přesvědčím. Za sebe můžu říct, že zůstanu fanouškem Srdce s láskou darovaného i do budoucna.

    Přeji vám hodně zdraví a krásných zážitků.

    Váš Radek Vondráček,

    předseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

    8 důvodů, proč se přihlásit do 8. ročníku projektu Srdce s láskou darované

    - Srdce s láskou darované je zábava. Budete s kamarády pracovat na společném díle, pod rukama vám vznikne něco jedinečného, na co budete právem hrdí.

    - Vaše práce potěší někoho, kdo zrovna neprožívá nejšťastnější období, kdo vaši snahu ocení a komu dodáte tolik potřebnou sílu.

    - Zapojit se do celostátního projektu, který má několikaletou tradici, je prestižní věc. Navíc reprezentovat svoji školu nebo organizaci, to se jen tak někomu nepoštěstí.

    - Díky Srdci můžete získat nové přátele, ale i zajímavé poznatky. Práce ostatních týmů vás určitě inspirují a obohatí.

    - Jak já i organizátoři často zdůrazňujeme, vítězem Srdce s láskou darovaného je každý, kdo se zúčastní. Takže zklamání či nezdar jsou naprosto vyloučené.

    - Soutěžních kategorií je hodně a jsou pestré, dokonce i předseda Poslanecké sněmovny předává speciální cenu. Šance na medailové umístění je tedy vysoká.

    - Třeba právě vy budete pozváni na slavnostní vyhlášení vítězů přímo do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. A já pevně doufám, že epidemická situace příští rok dovolí užít si oslavu se vším všudy, stejně jako předešlé roky.

    - No, a koho by nepotěšil dárek? Pořadatelé jich pro děti každý rok chystají velké množství. Jsem moc rád, že jsem jako předseda Sněmovny k nim mohl přidat plyšového sněmovního lvíčka s českou vlajkou, který se postupně stal tak trošku maskotem soutěže.

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 5 / 2021 na straně 12-13.