• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Srdce s láskou darované očima poroty

    AGE 3 - 4 / 2022

     

     

     

    Marian Jurečka

    ministr práce a sociálních věcí

    Byl jsem opravdu mile překvapený, jak velké množství malých i velkých srdcařů se do Srdce s láskou darovaného zapojilo a chtělo udělat radost starším, osamělým, nemocným nebo jinak handicapovaným lidem.

    Především všechny dlouhodobé projekty jsou pro mě velkou nadějí do budoucna. Vítám každý, který propojí ty nejmenší s nejstaršími a přinese příjemné mezigenerační osvěžení. Tři týmy oceněné Zvláštní cenou za mezigenerační spolupráci a solidaritu jsem proto vybíral opravdu s těžkým srdcem a pocitem, že by si ji zasloužili všichni.

    Každopádně jsem rád, že se Ministerstvo práce a sociálních věcí stalo hlavním partnerem tohoto projektu, a rádi tuto smysluplnou aktivitu, která si získává stále víc srdcí v celé naší republice i za hranicemi, budeme dál podporovat.

    Srdcaři, děkujeme! Vaše srdce na dlani jsou tím, co pomáhá.


    Jan Schmid

    zakladatel a ředitel Studia Ypsilon

    Jsem velmi rád, že projekt pro dětské kolektivy Srdce s láskou darované, u jehož zrodu před osmi lety Ypsilonka také stála, běží úspěšně dál.

    A to i navzdory těžkostem posledních covidových let, kdy slavnostní předání cen nemohlo proběhnout, jak bylo od počátku zvykem, v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Těším se, že letos u této události Studio Ypsilon coby patron soutěže opět bude a vítězům popřeje, aby zkušenost, kterou ze soutěže získali týmovou prací pro druhé, měla smysl i do jejich dalšího života.


    Zuzana Břízová

    za společnost KOH-I-NOOR HARDTMUTH

    Je nám velkou ctí, že se naše rodinná firma Koh-i-noor Hardtmuth může spojit s tak početnou rodinou, jako jsou „srdcaři“. Je to totiž rodina s obrovským srdcem, ve kterém je dost lásky pro každého.

    V této nelehké době děti a jejich mentoři/pedagogové ukazují světu, že se s nimi má počítat, že nejsou lhostejní k okolí a že jejich srdce jsou otevřená a připravená pomoci lidem, kteří to potřebují. Projekty dětí, ve kterých se odráží jejich kreativita, fantazie, spolupráce a láska k bližnímu, mají totiž obrovskou moc. Udělají někomu radost, vykouzlí úsměv na tváři a zahřejí u srdce a to je podle nás ta největší odměna. Z takových dětí máme nesmírnou radost a věříme, že to je jen střípek dobra z mnohých, které na své životní cestě ještě vykonají.

    Děkuji tedy pedagogům a rodičům, kteří jim na této cestě pomáhají, a jsme velmi rádi, že se na tomto projektu můžeme podílet i my.


    Bohumila Kobrlová

    za společnost KOH-I-NOOR HARDTMUTH Trade

    Srdce s láskou darované je krásný a smysluplný projekt.

    Propojuje generace, různé profese i lidské charaktery. Někoho učí, jinému připomíná, že vážit si práce druhých, nebýt k druhým lhostejný, poděkovat, je prostě normální. Když se na projekt podívám očima pedagoga, velmi oceňuji, že dává možnost dětem, žákům zažít školní prostředí i z jiného úhlu, učí je pracovat v týmu a všímat si zdánlivě obyčejných věcí. Bylo mi ctí zapojit se do letošního ročníku v pozici porotce. S nadšením jsem zhlédla přihlášené práce a ráda bych autorům vzkázala – pro mě jste vítězové VŠICHNI!


    Markéta Pekarová Adamová

    předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

    Vybrat z velkého počtu projektů došlých v rámci letošního ročníku akce Srdce s láskou darované nebylo vůbec snadné. Jsem totiž přesvědčena, že každý, kdo se rozhodne aktivně zapojit do tak smysluplné aktivity, je předem vítězem.

    Celý projekt Srdce s láskou darované si každopádně našel své místo i v mém srdci. Podporuje totiž dětskou kreativitu, rozvíjí empatii a současně pomáhá překonávat mezigenerační rozdíly. To všechno je v dnešní nelehké době naprosto zásadní. Dar věnovaný z lásky je navíc vždy ten nejkrásnější.

    Ještě jednou děkuji a všem bez rozdílu z celého srdce blahopřeji!

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 3 - 4 / 2022 na straně 4-5.