• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Bafíkovo lepenkové srdce pro Michala

    Text: Dita Makovičková

    Foto: archiv ZŠ Unhošť

    AGE 3 - 4 / 2022

    2. místo -16 809 hlasů, Veřejné hlasování na internetu

    ZŠ Unhošť

    2. A (30 dětí) pod vedením paní učitelky Dity Makovičkové a asistentky pedagoga Zdeňky Šlamborové

    „Ahoj, holky, ahoj, kluci…“ Tento pozdrav určitě všichni znáte z televizních obrazovek, patří totiž našemu oblíbenému Michalovi z Kouzelné školky. Společně s maňásky Františkem a Fanynkou uvádí již přes dvacet let tento pořad pro děti, který je dodnes malými i velkými oblíbený. Není dítka či dospělého, kteří by tento veselý pořad neznali!

    Není to však jediné místo, kde našeho Michala můžete vidět. Společně s Bafíkem, postavičkou vytvořenou Michalem z barevné lepenky, provází děti pořadem ÁBÉCÉDÉ na Déčku.

    Právě Michalovo věhlasné umění s barevnou lepicí páskou nám bylo inspirací, jaké srdíčko pro něj vyrobit. Srdíčko je jako knížka a otevírá se, protože sám Michal napsal několik knih pro děti nebo se alespoň podílel na jejich vydání.

    Talent pro výtvarné umění Michal zcela jistě podědil po svém milém tatínkovi, panu Miloši Nesvadbovi. V knížce Michal maluje s tátou oba dva učili děti, jak krok za krokem malovat zvířátka či různé postavičky…

    Michal Nesvadba je moc milý a laskavý kamarád malých i velkých. Byl a stále je nám všem velice blízký. Jeho krásná osobnost s obrovským srdíčkem si nás naprosto získala. Ve svém srdci má nejenom hodně lásky a porozumění pro své vlastní děti, ale zbývá v něm dost pro všechny děti z celé naší krásné země.

    Na Michalovi se nám líbí, jak je vtipný, pohotový a šikovný. Je to velký sympaťák, hned se s každým během pár vteřin spřátelí, což jsme si všichni ověřili, když jsme mu naše srdíčko darovali. Bylo to pro něj zcela nečekané setkání v Praze na náměstí Jiřího z Poděbrad. Z našeho setkání byl velice překvapený, avšak hned se nám začal neúnavně věnovat a rozdávat své úsměvy. Děti hned bavil svým veselým povídáním, podepisoval kartičky s věnováním…

    Jeho pořady umí rozesmát, pobavit, ale také mnoho naučit, a to hlavně zábavně, což mají děti nejraději. Pořady jsou o barvičkách, věnuje se dopravě, třídění odpadu… A nejednoho žáčka provedl i kouzlem poznávání prvních písmen.

    Srdíčko děti vyráběly s velikou chutí a láskou. Při výrobě jsme si pořídili všichni stejná trička, a samozřejmě, že byla žlutá! Tuto barvu má Michal nejraději. A protože jsme všichni velcí kamarádi a srdcaři, máme to i na tričkách. Jedno jsme hezky zabalili do srdíčka a věnovali ho i Michalovi.

    Nechť je takových Michalů pro nás a naše děti víc. Kéž se všichni můžeme stále jen tak s chutí smát a užívat si každý den s radostí. Aneb jak říká Michal: „Mějme se všichni FAMFÁROVĚ!“

    Text: Dita Makovičková

    Foto: archiv ZŠ Unhošť

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 3 - 4 / 2022 na straně 52-53.