• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Helena Kohoutová: Baví mě dělat lidem radost

    Text: Jana Jenšíková

    Foto: archiv Magic Helena

    AGE 3 / 2015

    Naše soutěž Srdce s láskou darované má mnoho příznivců a pozorovatelů. Víme, že jí hodně lidí kolem nás drží palce. Někteří se už zapojili, jiní čekali, jak dopadne první ročník, a vstupují s námi do druhého kola. Mezi ně patří i Helena Kohoutová, majitelka značky Magic Helena, která představuje šest módních obchodů a hlavně spoustu dalších aktivit. Už jsme se s ní setkali i na stránkách AGE.

    Čím tě dostala naše soutěž?

    Už samotným nápadem. Vyrobit něco v týmu s ostatními, darovat to konkrétní osobě a užít si radost z tvoření i obdarování… Neznám jinou takovou soutěž pro děti. Líbí se mi, že je určena všem školákům, nezaměřuje se jen na výjimečně nadané děti, nebo naopak na ty handicapované. Navíc mě naprosto dostalo, že se jí už v prvním kole zúčastnilo přes deset tisíc dětí. Jejich příspěvky byly úžasné, prohlížela jsem si je na webu a nevěděla bych, který vybrat jako nejlepší. Líbí se mi, že jste odměnili všechny. Že jste žádné dítě nechtěli zklamat. A video z předávání cen v Ypsilonce jsem si opravdu užila.

    Je známo, že s postupujícím věkem slyšíš víc na podobné akce. Již několik let spolupracuješ s Nadací Onkologie 21. století na módních přehlídkách Sebevědomí pro každý den, kde jsou modelkami ženy, které prošly onkologickým onemocněním. Pořádáš přehlídky pro nemocné roztroušenou sklerózou, pro hluchoněmé, pro seniory. Co bys chtěla udělat pro děti?

    Mohu udělat to, co umím nejlíp. Opečuji trochu jejich paní učitelky, které je dovedou na stupně vítězů, protože vím, že to jsou právě ony, kdo dává do práce s dětmi svá srdce. Věnují dětem nemálo času „ze svého“. A tak bych chtěla věnovat jeden den jim. Den, který budou mít jen pro sebe, kdy se bude někdo starat o ně a na který budou rády vzpomínat.

    Den jen pro sebe, bez starostí, to je pro většinu žen lákadlo. Jak to bude vypadat v tvé režii?

    Trochu se inspiruji v Proměnách, které dělám pro ženy všeho věku už čtrnáct let. Paní učitelky vítězných týmů u mne stráví jeden den. Poradím jim, co jim sluší a jak to udělat, aby se ještě víc líbily a cítily dobře. Budou mít svou kadeřnici, a když budou chtít, odejdou s novým účesem. Vizážistka je krásně nalíčí a naučí je, jak se správně namalovat. Se mnou si zahrají na „pretty woman“ a vyzkouší si nejrůznější varianty oblékání. A to všechno nafotíme, takže si s sebou odnesou vzpomínku. Prostě jim pomůžu najít styl, v němž se budou cítit jako rybky ve vodě. Protože to je důležité, samotné módní trendy a značkování, co je in nebo out, to je pro kočku.

    Paní učitelky, které se zapojí do soutěže Srdce s láskou darované, se tedy mají na co těšit.

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 3 / 2015 na straně 32—33.