• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • Srdce s láskou darované slaví desáté narozeniny A přicházejí další gratulanti!

    AGE 6 / 2023

     

     

     

    „Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné,“ říká liška ve slavné pohádce Antoina de Saint-Exupéryho. Srdce je odjakživa symbolem těch nejušlechtilejších vlastností, jako je empatie, dobrota, obětavost či laskavost. A pokud někdo daruje srdce, dává tím druhým právě tyto kvality a zároveň ukazuje, že vlastnosti jako lhostejnost, sebestřednost, přezíravost či arogance jsou mu cizí. A protože všichni chceme žít ve společnosti, která je vnímavá a nápomocná, máme z projektů, jako je Srdce s láskou darované, radost a přejeme si, aby jich přibývalo.

    Milé Srdce, vše nejlepší k desátým narozeninám.

    Matyáš Novák, klavírista


    Srdce s láskou darované považuji za úžasnou myšlenku. Zvlášť v současné době, nemyslíte? Srdce je to nejčistší, nejupřímnější, nejdůležitější, co druhým můžeme dát. Mladí lidé ho mívají čisté a na tom správném místě. Jde jen o to, aby jim tam vydrželo co nejdéle. A právě Srdce s láskou darované jim v tom může pomoci. Pomoci uvědomit si, že v životě vlastně opravdu záleží jen na pár důležitých hodnotách. A láska, úcta a přirozená lidská slušnost jsou ty nejzásadnější. Snažím se každý večer z pódia kus svého srdce divákům dávat. A jsem šťastná, když to vnímají a přijímají a vrací nám to úsměvy a potleskem.

    A tak bych pro změnu chtěla Srdci s láskou darovanému zatleskat i já a popřát mu do další desítky „hodně diváků s čistým srdcem.

    S úctou

    Jana Šrejma Kačírková,

    operní pěvkyně, trojnásobná držitelka Ceny Thálie


    Přejeme projektu Srdce s láskou darované, aby dál rozdával radost jak účastníkům, tak obdarovaným. Aby byl zdravý, sebevědomý a i nadále podporoval tradiční hodnoty, jako je láska, porozumění, sounáležitost, kterých není kolem nás nikdy dost. Zkrátka – všechno nej k Tvým desátým narozeninám, Srdce!

    Bára Šporclová Kodetová, herečka a zpěvačka,

    Pavel Šporcl, houslista


    Od malička vnímáme srdce nejen jako orgán, ale především obrazně: symbolizuje lásku, laskavost, to, že máme srdce na pravém místě. Myslím, že i většina z nás dospělých někdy v dětství vytvářela srdíčka a věnovala je třeba maminkám k jejich svátku. Srdce s láskou darované nese myšlenku lásky jako nejsilnějšího mezilidského vztahu, který se nedá koupit.

    Blahopřeji k desátému výročí a přeji hodně nadšení a radosti do dalších let.

    František Kinský,

    správce rodového majetku, moderátor a organizátor kulturních akcí


     

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 6 / 2023 na straně 12-13.