• O vydavateli
  • Reference
  • Ceník
  • Archiv
  • Články
  • TECH EDU
  • Soutěž
  • Kontakt
  • O balíku plném lásky

    AGE 2 - 3 / 2016

    Víte, jak vyrobit putovní balík plný lásky? Čtvrťáci ze Základní školy ve Zdibech ho vytvořili v rámci letošního ročníku naší soutěže Srdce s láskou darované. Do obyčejné krabice s vystříhanými srdíčky z papíru vložili hlavní myšlenku, že lásku potřebují všichni. A připojili návod k použití:

    Láskou z balíku se nabijte podle své chuti. Někomu bude stačit pohled na množství lásky uvnitř, někdo do ní „potopí“ ruce, někdo obrátí balík dnem vzhůru a v lásce se „osprchuje“. Až se potěšíte a naplníte svou mysl a srdce láskou, můžete si část srdíček nechat pro radost do dalších dnů. V tom případě je nahraďte nově vyrobenými. Krabice musí zůstat stále napěchovaná. Kdo chce, může se na karton i podepsat.

    Balík lásky je putovní, má rozdávat hravost, radost a lásku. Doba, na kterou se u vás balík zastaví, není daná. U někoho se zdrží den, u jiného týden. Smyslem putovního balíku lásky je, že se jeho cesta nemá přerušit, proto ho po použití pošlete laskavě dál. Děkujeme.  

    Doporučení: Při stříhání srdíček na doplnění balíku použijte staré časopisy a letáky. Chráníte tím přírodu, která též potřebuje naši lásku.

    Školáci ze Zdib připojili k návodu také domněnku, že jejich práce nejspíš nikoho nezaujme, protože je to obyčejná krabice plná „odstřižků“. Ale v tom se hluboce mýlili. Jejich nápad je úžasný a tímto jim za něj děkujeme! Stejně jako děkujeme ostatním dětem, učitelům i školám, všem těm, kteří se do letošního ročníku soutěže Srdce s láskou darované přihlásili. Všichni mají náš obdiv. Díky nim se naše rodina Srdce s láskou darované za dva roky rozrostla už na více než 15 000 soutěžících a 700 nádherných Srdcí, která v týmech vyrobili. Škoda, že se nedají spočítat zážitky, úsměvy, radost, těch je určitě ještě mnohem víc.

    Děkujeme také všem, kteří nás podporovali, hlasovali nebo třeba jen drželi palce. Stejně jako čtvrťáci ze Zdib i my si přejeme, aby náš „balík“ přinesl lidem co nejvíce radosti a lásky. Část najdete v tomto čísle AGE, ale plná nálož na vás čeká na www.srdceslaskou.cz. Těšíme se, že se v dalším ročníku soutěže, který právě začíná, bude dále zvětšovat.

    Rodina Srdce s láskou darované se za dva roky rozrostla už na více než 15 000 soutěžících a 700 nádherných Srdcí.

    Jana Jenšíková a Jan Vícha, organizátoři soutěže Srdce s láskou darované

    Celý článek si přečtěte v tištěné verzi AGE 2 - 3 / 2016 na straně 7.